Thu08242017

Last update07:30:20 PM GMT

Back Blogs Items/artikelen gefilterd op datum: donderdag, 01 december 2011
donderdag 01 december 2011 21:57

Het mooiste Nederlandse woord

Gratis_Vandalle_Foto_GoranBabaAliLena Sangin: Het Nederlands is een nogal moeilijke taal, daar valt niet over te twisten. Het is een wereldwijd bekend feit, vooral sinds James Boswell, de eerste Nederlandse allochtoon, dat besefte en daarom een heel instituut in Utrecht oprichtte. Om de fijne kneepjes van deze taal aan buitenlanders te leren natuurlijk.

Gepubliceerd in Binnenland
donderdag 01 december 2011 14:10

Zarif Design & Chak Palu in Amsterdam

1 dec. T / M 4 dec. Chak Palu Galerie AmsterdamZarif_Design

Rahim Walizada en Zolaykha Sherzad nodigen u van harte uit voor een show van Zarif Design kleding en Chak Palu tapijten op donderdag 1 december aanstaande in de Chak Palu Gallerie in Amsterdam. De feestelijkheden, inclusief Afghaanse film en muziek, zullen na de opening op 1 december doorgaan tot in het weekend van 3 en 4 december.

Gepubliceerd in Agenda archief

contact

Reacties en inzendingen
ex Ponto is een uitgave van On File, Associatie van vluchtelingjournalisten en schrijvers
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door:
Logo_Ministerie_OCW Logo_Democratie_en_Media Logo_StimuleringsFonds_voordePers
 

Colofon

ex Ponto

is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Met Nederlandse journalisten als gast.

 


ovidiusex Ponto

In 8 na Chr. verbant de Romeinse keizer Augustus de dichter Ovidius naar het verre Tomi (het huidige Constança in Roemenië) aan de Zwarte Zee, in de provincie Pontus. Ovidius schrijft daar zijn bekende Epistulae ex Ponto (Brieven uit de Zwarte Zee). Deze bundel bevat poëtische verzoekschriften die hij naar vrienden en invloedrijke Romeinen schreef om voor hem bij de keizer te bemiddelen om in zijn lotsbestemming te herzien. Ex Ponto is in de geschiedenis door verschillende schrijvers gebruikt als metafoor voor ballingschap.