Thu08242017

Last update07:30:20 PM GMT

Back Blogs Items/artikelen gefilterd op datum: zaterdag, 10 september 2011
zaterdag 10 september 2011 12:00

Zijn wij in Cyberoorlog met Iran?

AhmediNajatSahar Jahish: ‘Operatie zwarte tulp’ wordt het genoemd, de cyberoorlog van Iran op Nederlandse overheidssites. Maandag maakte actualiteitenprogramma Nieuwsuur bekend dat sinds juli 2011 verschillende internetsites, onder andere DigiD, gehackt is door de Iraanse regering. Maar hoe zeker weten we of Iran hier achter zit? Exponto Magazine stelde deze vraag aan Iran deskundige Peyman Jafari.

Gepubliceerd in Buitenland

contact

Reacties en inzendingen
ex Ponto is een uitgave van On File, Associatie van vluchtelingjournalisten en schrijvers
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door:
Logo_Ministerie_OCW Logo_Democratie_en_Media Logo_StimuleringsFonds_voordePers
 

Colofon

ex Ponto

is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Met Nederlandse journalisten als gast.

 


ovidiusex Ponto

In 8 na Chr. verbant de Romeinse keizer Augustus de dichter Ovidius naar het verre Tomi (het huidige Constança in Roemenië) aan de Zwarte Zee, in de provincie Pontus. Ovidius schrijft daar zijn bekende Epistulae ex Ponto (Brieven uit de Zwarte Zee). Deze bundel bevat poëtische verzoekschriften die hij naar vrienden en invloedrijke Romeinen schreef om voor hem bij de keizer te bemiddelen om in zijn lotsbestemming te herzien. Ex Ponto is in de geschiedenis door verschillende schrijvers gebruikt als metafoor voor ballingschap.