Thu08242017

Last update07:30:20 PM GMT

Back Blogs Items/artikelen gefilterd op datum: woensdag, 04 april 2012
woensdag 04 april 2012 19:00

Is verzoening na de oorlog mogelijk?

Petar Blasic: Onlangs vierde Kosovo het feit dat de Albanese meerderheid eenzijdig de onafhankelijkheid van de Republiek Kosovo uitriep. Het conlict is al twaalf jaar geleden, maar op de Balkan zijn de spanningen tussen bevolkingsgroepen nog steeds merkbaar. In Nederland is daarvan minder te merken.

 

Gepubliceerd in Buitenland

contact

Reacties en inzendingen
ex Ponto is een uitgave van On File, Associatie van vluchtelingjournalisten en schrijvers
ex Ponto is mede mogelijk gemaakt door:
Logo_Ministerie_OCW Logo_Democratie_en_Media Logo_StimuleringsFonds_voordePers
 

Colofon

ex Ponto

is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Met Nederlandse journalisten als gast.

 


ovidiusex Ponto

In 8 na Chr. verbant de Romeinse keizer Augustus de dichter Ovidius naar het verre Tomi (het huidige Constança in Roemenië) aan de Zwarte Zee, in de provincie Pontus. Ovidius schrijft daar zijn bekende Epistulae ex Ponto (Brieven uit de Zwarte Zee). Deze bundel bevat poëtische verzoekschriften die hij naar vrienden en invloedrijke Romeinen schreef om voor hem bij de keizer te bemiddelen om in zijn lotsbestemming te herzien. Ex Ponto is in de geschiedenis door verschillende schrijvers gebruikt als metafoor voor ballingschap.